Европейската шампионка по безмоторно летене отбеляза 50-годишен юбилей 50-годишен юбилей в безмоторното

...
Европейската шампионка по безмоторно летене отбеляза 50-годишен юбилей 50-годишен юбилей в безмоторното
Коментари Харесай

Пенчо Милков награди със златна значка Татяна Обретенова

Европейската шампионка по безмоторно хвърчене отбеляза 50-годишен юбилей 

50-годишен празник в безмоторното хвърчене означи тази година европейската и национална шампионка змс Татяна Обретенова

За цялостния ѝ принос в развиването на този спорт тя получи златна значка от кмета Пенчо Милков.

„ Възхитителен е фактът, че в продължение на толкоз години ти и общността, която представляваш, праволинейно работите за възобновяване на този влиятелен спорт на българската спортна карта “, поздрави я кметът.

„ От 1994 година в България не се е провеждал шампионат. Така се случи, че на последния аз станах първенец и след толкоз огромна пауза тази година го провеждам “, сподели Обретенова.

Кметът съобщи подготвеност да спомага за основаването на русенски клуб и подкрепяне на спортното хвърчене. Една от опциите е освобождението от такси за прилагане на летище Русе при тренировки и надпревари.

Националният шампионат по безмоторно хвърчене „ Лудогорие-2022 “ е второто подред съревнование в България след миналогодишното, с което традицията бе възродена. Шампионатът завърши преди броени дни, а негов труженик и уредник бе точно Таня Обретенова. Десетки фенове на спорта и водачи от Русе, Велико Търново, София, Монтана и Разград се събраха край разградското село Благоево, с цел да споделят тръпката от безмоторния полет във висините.

Змс Татяна Обретенова е родена в с. Щръклево и пристрастеността ѝ към самолетите и летенето стартира от ранна възраст. Първите ѝ полети са когато е на 16 години и в интервала 1981-1985 година слага 3 върха за отдалеченост на полета по права и 2 за скорост по маршрут 300 км до цел с връщане в другите класове.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР